Blog

De heilzame kracht van floaten in pure magnesium

Ben je op zoek naar een manier om je weer helemaal opgeladen en als herboren te voelen? Dan is een uurtje floaten wellicht precies wat je nodig hebt. Floaten staat bekend als de perfecte powernap en wordt zelfs vergeleken met maar liefst 5 uur slaap! In ons drukke dagelijkse leven kan het echter een uitdaging zijn om een moment van pure rust te vinden. Een moment waarin we kunnen ontsnappen aan de constante stroom van prikkels om ons heen. Maar wat als ik je vertel dat floaten de manier is om jezelf even helemaal af te sluiten van de buitenwereld en een diepe staat van ontspanning kan bereiken?

Wat is Floaten in Magnesium?

Floaten is een unieke ervaring waarbij je wordt gedragen door magnesium en zout. Je gaat liggen in kraakhelder water op lichaamstemperatuur, wat het moeilijk maakt om te onderscheiden welke lichaamsdelen het water raken. Dit bootst het gevoel van zweven in de lucht na. Het is wetenschappelijk bewezen dat de floatbad alle prikkels van buitenaf wegneemt. Een gedeelte van ons brein, dat constant in overlevingsmodus aan staat, wordt tijdelijk uitgeschakeld. Hierdoor wordt de vrije, creatieve hersenhelft niet langer geblokkeerd en is er ruimte voor pure rust zonder externe druk. Mede door de gewichtsloosheid kan je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel ontladen.

De Gezondheidsvoordelen van Floaten in Pure Magnesium

  • Stressvermindering: Magnesium verlaagt je cortisolniveaus, het stresshormoon, en stimuleert de aanmaak van gelukshormonen zoals endorfine en serotonine.
  • Ontgiftend en Ontstekingsremmend: Magnesium werkt detoxend op je lichaam, waardoor afvalstoffen op een natuurlijke manier worden afgevoerd via je poriën.
  • Huidverzorging: Magnesium ondersteunt een gezonde celdeling, beschermt en vermindert ontstekingen van de huid. Het kan zelfs helpen bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, acne en rosacea.
  • Pijnverlichting: Floaten kan verlichting bieden bij verschillende vormen van chronische pijn, waaronder artritis, artrose, fibromyalgie, osteoporose en parkinson.
  • Hormonale Balans: Het magnesiumzout zorgt ervoor dat je lichaam beter reageert op insuline en kan zelfs de testosteronwaarden verhogen.
  • Theta-hersengolven: Door de gewichtsloosheid en de werking van magnesium bevindt je brein zich in theta-hersengolven, wat een status van diepe ontspanning en creativiteit bevordert. Dit stelt je in staat om fysiek, mentaal en emotioneel te ontladen tijdens het floaten.

Floaten in pure magnesium is voor iedereen een bijzondere, rustgevende en heilzame ervaring. Iedereen ervaart het weer op een andere manier, maar één ding is zeker: een magnesiumboost is precies wat je lichaam nodig heeft. Dus waar wacht je nog op? Reserveer een floatsessie bij ons en laat jezelf drijven naar een staat van innerlijke rust en hernieuwde energie.

Reserveer jouw floatsessie